top of page

VEELGESTELDE VRAGEN

HEB IK EEN DOORVERWIJZING VAN EEN HUISARTS NODIG?

Wil je een terugbetaling via de mutualiteit of ziekenkas? Ga dan eerst langs bij je huisarts voor een kine-voorschrift. Bij Kiné Filip Olaerts zijn alle therapeuten geconventioneerd. Zo garanderen we een maximale terugbetaling.

Je kan ook steeds langskomen zonder voorschrift. Dan is terugbetaling niet mogelijk.

WAT IS JULLIE PROCEDURE VOOR NIEUWE PATIËNTEN?

Neem contact met de praktijk via telefoon om een eerste afspraak vast te leggen. Een afspraak duurt telkens een half uur.


Bekijk de pagina met onze werkwijze voor meer uitleg over de eerste afspraak.

HOEVEEL KOST EEN BEHANDELING?

De prijs van een afspraak hangt af van het type en de duur van de behandeling. Tijdens een eerste kennismaking geven we je graag meer uitleg over onze tarieven.
Je vindt ze ook geafficheerd in de praktijk.

DOET SHOCKWAVE THERAPIE PIJN?

De behandeling is niet pijnloos, maar in samenspraak met de patiënt wordt de intensiteit opgebouwd naar een aanvaardbaar en therapeutisch verantwoord niveau.

KUNNEN JULLIE MIJ HELPEN OM SNELLER TE GENEZEN?

Ja dat kan! We kiezen de  behandeltechnieken die volgens wetenschappelijk onderzoek het best werken voor jouw aandoening. Daarnaast kijken we naar mogelijke onderliggende oorzaken om een structurele oplossing te bieden op lange termijn.

DOEN JULLIE OOK HUISBEZOEKEN?

Binnen de gemeente Zutendaal én op vraag van de huisarts, zijn behandelingen aan huis mogelijk.

ZIJN JULLIE GECONVENTIONEERD?

Alle therapeuten bij Kiné Filip Olaerts zijn geconventioneerd. Zo ben jij zeker van een maximale terugbetaling door de mutualiteit of ziekenkas.

KAN IK ZONDER AFSPRAAK LANGSKOMEN?

Dat is helaas niet mogelijk. Onze agenda zit steeds goedgevuld en niet alle therapeuten zijn ieder moment aanwezig.
Neem dus steeds even vooraf contact. Dat kan via mail of telefoon. Het mag zelfs via sms of WhatsApp. Hou er wel rekening mee dat we soms even tijd nodig hebben om onze post te checken en te beantwoorden.

WAT ALS IK NIET NAAR MIJN AFSPRAAK KAN KOMEN?

Geef dan steeds even een seintje via telefoon of via WhatsApp. Zo moet de therapeut niet nodeloos op je wachten en kunnen we misschien een andere patiënt in jouw plaats laten komen.
Hoe sneller je de afspraak afzegt, hoe beter. Wacht niet tot het laatste moment.

FAQ: Veelgestelde vragen
bottom of page